VÅR VISJON

Vi i Aar­nes­grup­pen har en lidenskap vi gjerne vil dele med deg, en lidenskap til god mat laget fra bunnen av, med røtter i norske tradisjoner.

Vi ønsker å vise at tradisjonsmat kan være både nyskapende og spennende. Ikke minst skal det være enkelt å velge kvalitet, også i en travel hverdag. ”Morbedriften” Aarnes Kafe­te­ria har vært drevet uavbrutt av den samme fam­i­lien siden 1973. Som gjest i kafeteriaen skal du alltid kjenne deg velkommen og bli servert velsmakende mat lagd fra bunnen av.

Aarnes Kafeteria har også en egen cateringavdeling der vi tilbyr både kald og varm mat, fristende desserter og hjemmebakte kaker. Her har du mulighet å velge ferdige menyer eller skreddersy etter eget ønske. Bestillingen kan du gjøre på telefon, e-post eller direkte på nett.

Telefon: 35 95 57 33  // e-post: post@aarneskafeteria.no

SPISESTEDENE

AARNES KAFETERIA

Aarnes Kafeteria ligger plassert ved Rv 36 mellom Ulefoss og Gvarv, med skjermet uteplass og nydelig utsikt over Norsjø og Sauherads frukthager. Det er enkel adkomst og godt med parkeringsplasser både for personbiler og større kjøretøy. Området er lagt godt til rette for bevegelseshemmede med egne parkeringsplasser og separat toalett. De store lyse lokalene med høyt til taket og plass til 180 personer har en hyggelig atmosfære. Det finnes bord i ulike størrelser for både mindre og større grupper.

SE FLERE BILDER FRA AARNES KAFETERIA

SJØORMEN KRO

Sjøormen Kro ligger fint plassert ved E 134 i Seljord, midt i Sjøormens rike. Vi har til og med en sjøorm i lokalet, dog en kopi av den myteomspunne figuren som til tider er å se i vannet rett ved. Det er enkel adkomst og godt med parkeringsplasser både for personbiler og større kjøretøy. Området er lagt godt til rette for bevegelseshemmede med egen parkeringsplass og separat toalett. Fra og med Juli 2016 tilbyr vi også lademuligheter for el-bil. De koselige lokalene har plass til ca. 150 gjester inne og 50 ute.

SE FLERE BILDER FRA SJØORMEN KRO

HISTORIE

Det hele startet i 1973 da Lis­beth og Gun­nar Ingel­stad over­tok driften av kafe­te­ri­aen på Aarnes.

Aarnes Kafe­te­ria har helt siden starten vært opp­tatt av å levere vels­mak­ende ret­ter til både pri­vat– og bedriftsmarkedet. Filosofien var og er enkel; gode råvarer foredlet av kokker som kan sitt fag, ispedd ser­vice som overgår det kun­den for­ven­ter. Dette var noe av suk­sessen som grün­derne Lis­beth og Gun­nar Ingel­stad heldigvis har tatt vare på og ført videre. Bedriften har blitt en vik­tig arbei­d­splass og møteplass i lokalsamfunnet. Gjen­nom årenes løp har det vært mange som har bidratt til å utvikle bedriften til det den er i dag. Skulle alle nevnes hadde lis­ten blitt lang.

Eld­stemann i søsken­flokken Ingel­stad, Ole Kris­t­ian har valgt å følge i sin fars fot­spor i kokkeyr­ket. Hans kone Hege Ingel­stad job­ber også i bedriften. Ellers har Gunn Anita Sten­stad vært med og preget bedriften i mange år, med god kon­troll på alt av markeds­føring og økonomi. Både Gunn Anita og Ole Kris­t­ian har vært aktive i bedriften siden 1983. I starten som ansatte men ved etab­ler­ing av Sjøor­men Kro i 1996 og Sen­terkroa i 1997 (til 2023) var det naturlig at de ble med på eier­si­den. I 2014 gjennomførte bedriftene en fusjon og alle spisestedene ble samlet i Aarnesgruppen. I dag drives Aarnesgruppen av Aarnes kafeteria og Sjøormen kro,  samt gründerne Lisbeth og Gunnar.

1973

Morbedriften Aarnes Kafeteria har vært drevet uavbrutt av den samme familien siden 1973. Grunnkonseptet er god norsk hjemmelaget mat, samtidig er vi også åpne for nye trender og matvaner.

1996

Helt siden 1996 har Sjøormen Kro i Seljord servert god hjemmelaget mat. I vår kro har vi sitteplasser til over 150 gjester inne og 50 ute.

1997

Fra 1997 til 2023 var Senterkroa på Bøsenteret en møteplass blant mange i bygda og omegn. Her kunne du ta en matbit eller slå av en prat over en kopp kaffe med kjentfolk.